Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

ГЕРБ изгони от редиците си кметицата на столичния район Илинден

27 коментара
ГЕРБ изгони от редиците си кметицата на столичния район Илинден

Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ е решила да извади от партийните редици кметът на столичния район Илинден Румяна Дойчинова, съобщиха от офиса на партията в петък. В разпространена декларация на партийното ръководство се казва, че това крайно действие се предприема “по повод на постъпили жалби и сигнали, които показват, че в дейността си като кмет на района Дойчинова уронва престижа на районната администрация, и злоупотребява със служебното си положение”.

От ГЕРБ са поискали Дойчинова да подаде оставка и като кмет на района, защото длъжността ѝ е изборна и тя не може да бъде отстранена по административен път. На последните местни избори тя бе предложена за поста от ГЕРБ и бе избрана с най-много гласове.

Според Дойчинова решението е плод на вътрешнопартийни спорове и интереси и тя смята да си търси правата по съдебен ред. Кметицата отрече да е злоупотребявала със служебното си положение или да е уронвала престижа на районната администрация. Тя допълни, че лошото отношение на ГЕРБ към нея било от няколко дни и знаела точно кой го е предизвикал и защо. То било на местно партийно ниво.

“Има органи, които могат да преценят много по-добре работата ми като кмет”, каза тя и добави, че подписаната от нея декларация за партийна лоялност няма юридическа стойност. “Докато не се изчисти всичко и прокуратурата не каже “да, има нарушение”, няма да си подавам оставката”, заяви Дойчинова.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

27 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Актуален въпрос
    #28

    ББ отдавна щеше да съдейства за преместване в подходащи места на живеещи в цигански гета на бул. Константин Величков, кв. Захарна фабрика и други. Преди няколко седмици едно такова евакуиране, изселване и преселване от циганско гето беше отложено за след 23 юли. Знае ли се нещо ново за решаване на тези проблеми? Според радио интервю преди време шефката на Илинден е била за изселване на цигани живеещи с фалшиви документи в стари сгради до Захарна фабрика, лица известни със скандалджийство и не съвсем дребен терор спрямо случайни минувачи и дори с убийство преди година две.Възможно ли е ГЕРБавите сега да действат солидарно с нелегитимни цигански интереси срещу кметицата на Илинден?

  2. цар Киро
    #27

    По - правилно би било Олигофренична (а не Олигархична) смес от мутренско насилие,милицонерски методи на компрометиране и конкретни финансови интереси = ГЕРБ

  3. твърд
    #26

    нямаше да я пипнат.

  4. ДС
    #25

    “по повод на постъпили жалби и сигнали, които показват, че в дейността си като кмет на района Дойчинова уронва престижа на районната администрация, и злоупотребява със служебното си положение”. Браво Бойко!!!Браво милиционери!!!Вие сте главните герои в сериала "Синята лампа"!Всеки който не изпълнява волята на Вожда да бъде убит!!!Олигархична смес от мутренско насилие,милицонерски методи на компрометиране и конкретни финансови интерес = ГЕРБ

  5. Димитър Филипов
    #24

    Тези започнаха да се отлюспват преди да са стигнали до властта?!

  6. елате ни вижте
    #23

    А бе, нали Бойко гарантираше открито и честно управление на София ? Ако тази кметица е злоупотребила, а в същото време партията ГЕРБ не може да я отстрани от поста й, какво излиза ? Че гаранциите на Бочето са лъжа !

  7. кънчо
    #22

    да се готви кмета.

  8. каратист
    #21

    да се готви бате бойко!

  9. Jesse Jackson
    #19

    Много скоро ще подгрея една друга кметица от Герб, дето злоупотреби с мой наследствен имот в Слатина и сега нейните хора строят къща. От септември почвам делото, вече съм си подготвил всички документи. Та такива са кметиците на Герб - крадливи!

  10. Запознат
    #18

    Следва Възраждане...после Люлин

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.