Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Въпроси в крак с времето

137 коментара
Въпроси в крак с времето

Снощи, в ранните часове на нощта, в типично диктатурен стил общината изпрати почистваща фирма, която за много кратко време изличи това, което много хора определят като най-голямото събитие в съвременното ни изкуство (не, Рашидов, не е твоят музей за съвременно изкуство, в който, както се оказа има основно твои скулптури).

Сега, след случилото се, съответните държавни и общински власти трябва да разяснят на гражданите си в крак с времето и епохата:

  • С какви пари е платено почистването на паметника? Ако са от общинския бюджет, защо на "Шалом" е било отказано почистването на свастики, с мотива, че общината няма средства и човешки ресурс? Ако не са от общинския бюджет, откъде идват?

  • Ако почистването е платено от Светлана Шаренкова, ще плати ли тя и почистването на свастиките, които са "обида за паметта на загиналите съветски войници". Или не са?

  • Ще почисти ли общината незабавно София от свастики, слово на омраза и всичко друго, което я е превърнало в кошмарен за живеене град?

  • Ако Русия и "руският народ" са обидени от този "акт", дали Израел не е обиден от непрекъснато поругаваната синагога и еврейски гробища? Кой решава кое за кого е обидно и кое не?

  • След като е заведено незабавно дело срещу неизвестен извършител, ще бъде ли заведено също толкова бързо такова срещу тези, които са надраскали пречупени кръстове, "Умрете в мъки гнусни педали", "Циганите на сапун" в цяла България, и то върху религиозни паметници и надгробни плочи?

  • Защо национално-отговорният президент и останалите национално-отговорни политици са оставили паметника "1300 години България" да се разруши, докато пазят Паметника на Съветската Армия? Къде е паметникът на българските участници във Втората световна война, сред които и дядо ми – танкист и участник в боеве?

  • Ако, според Вежди Рашидов, тази поп-арт инсталация е "углавно престъпление", то защо побоят над хора от различен етнос, сексуалност и религия не е?

  • На какво основание полицията си позволява да разпръсква граждани, които седят в парка? Кое точно определя какво е "струпване" и защо пиенето на по бира от 20 човека в парка да е, а сборищата от десетки неонацисти, които нападат разхождащи се в съседния парк да не е? (ако ви интересува, аз пуснах събитието за "на по бира").

  • Защо общината отговори на искане за разрешение за провеждане на мероприятие след 2 седмици, след като законово-установения срок е 72 часа? За сметка на това избра фирма-изпълнител за няколко часа, което е прецедент в съвременната ни бюрокрация.

  • Получил ли е Вежди Рашидов хонорар или някакъв вид заплащане за статуите си в Музея за съвременно изкуство?

  • Има ли в държавата двойни стандарти и лицемерие във всички нива на управление?

  • Има ли руски натиск над правителството и общината?

  • Има ли полицейщина в държавата?

  • От кого се страхува властта, че реагира така изненадващо бързо и в потайни доби? От Путин, от Медведев, от Валентин Златев? От гражданите?

  • Кой управлява и въобще управлява ли някой тази държава? Защото ако огромна част от времето на премиера отива в игра на различни спортове с топка "на вързано", а ние, на далеч по-скромни позиции даваме дневно по 10-12 часа, то нещо е много, много сбъркано.

Съжалявам, но всичко това е deja vu, и мисля, че след селяндурщината (Стоичков да ме поучава от парламента, докато премиерът отказва да дава обяснения там за мен е ОГРОМНА обида), обедняването, корупцията, безхаберието, кадруването, калинките, вучките, СГС, некадърността, смесването на властите, заплахите над националната сигурност (което е УГЛАВНО престъпление) и откровената диващина, наложена като стандарт на всички нива и във всички плоскости на живота и обществото ни възвръщането на откровения тоталитаризъм от откровено полицейско-селско-популистки стил под руска команда прелива чашата окончателно.

Въпросите са риторични.

Хайде да си хващате бохчите и да ви няма.

*Материалът е препечатан от "Блогът на нервната акула" на Магдалина Генова

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

137 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. НИКОЛОВ
    #137
  2. ДоЖиваПамет
    #136
  3. N
    #135
  4. Анихилатор
    #134
  5. жива памет
    #133
  6. жива памет
    #132
  7. док
    #131
  8. Анихилатор
  9. Гой
  10. ЬМЪ

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.